HETE LUCHT VERWARMING.

Luchtverwarming is een vorm van verwarming én luchtverversing tegelijk. Zeker in de stevig geïsoleerde moderne woningen, waar het binnenklimaat absoluut goed in de gaten moet worden gehouden. Daarbij is het een uiterst zuinig, comfortabel en snel reagerend systeem.

In principe wordt bij luchtverwarming lucht centraal verwarmd. Deze warme lucht wordt door een ventilator via kanalen direct in de kamers geblazen. Tegelijkertijd wordt door andere roosters afgekoelde lucht, ook wel recirculatielucht, aangezogen, gefilterd, opnieuw verwarmd en weer in circulatie gebracht. Een ander deel wordt naar buiten gevoerd. Daarvoor in de plaats wordt weer verse lucht naar binnen gevoerd, dat via warmteterugwinning voorverwarmd wordt. Ventilatie en verwarming zijn dus in één systeem geïntegreerd.

De kanalen waar deze lucht door getransporteerd wordt, zullen naar verloop van tijd vervuild gaan raken, met als gevolg dat de vervuilde lucht de leefruimtes zal worden ingeblazen.
Het is dan ook aan te raden om deze (ventilatie) kanalen eens in de drie jaar inwendig te laten reinigen.

Ventilatieplan heeft zich gespecialiseerd in het onderhoud van ventilatiesystemen, daaronder vallen hete lucht transport systemen uiteraard ook, dit gaat immers door dezelfde soort kanalen als 'normale'ventilatie.Luchtverwarming

Indien uw woning is voorzien van hete lucht verwarming
en u bent geïnteresserd in onze dienstverlening,
kunt u zicht hier aanmelden, wij komen dan geheel vrijblijvend langs voor het opstellen van een scherpe offerte. Ook kunnen wij u dan verder adviseren over het
onderhoud. Uiteraard kunt u ook bellen met 0251-830896.

(Het is ook mogelijk om een afspraak in de avonduren te maken, zodat u geen vrije tijd hoeft op te nemen van uw werk)